Vraag en antwoord

Vanwaar de naam HooiToy? “Toy” betekent immers voor “speelgoed”….

Veel paarden vinden het na enige tijd leuk om via de HooiToy te eten, deze beweegt en het voer komt op meerdere plekken uit het systeem. Paarden kunnen dit dus gaan ervaren als een spel. Vaak is het overigens zo dat paarden het eten van hooi uit de HooiToy na verloop van tijd verkiezen boven de manier zoals dit eerder gebeurde.

 

Hoeveel langer is het paard bezig met eten dankzij het gebruik van de HooiToy?

Hier is geen eenduidig antwoord op te geven omdat dit afhankelijk is van meerdere factoren, de volgende factoren bepalen hoeveel langer een paard bezig is met eten van hooi.

  • Het soort hooi; is het kuil, voordroog of hooi (de stugheid van de spriet bepaald mede hoe makkelijk het paard het ruwvoer er uit kan trekken).
  • De lengte van de sprieten (de lengte van de spriet bepaald mede hoe makkelijk het paard het ruwvoer er uit kan trekken).
  • De eetdrang van het paard.
  • De handigheid of lol die het paard heeft in de omgang met de HooiToy.
  • Het aantal paarden dat van een HooiToy gebruik maakt.
  • De instellingen van de hooitoevoer aan de onderkant van de HooiToy.

Zoals gezegd is er dus geen eenduidig antwoord, maar natuurlijk zijn er wel een groot aantal situaties bekend, op basis hiervan kan gezegd worden dat een paard 40% tot 80% langer bezig is met eten.

 

Hoeveel hooi eet een paard?

Dit is 1 - 1,5 kg per 100 kg lichaamsgewicht. Een paard heeft deze hoeveelheid ruwvoer nodig om ervoor te zorgen dat zijn spijsverteringssysteem goed blijft werken. Kuilgras bevat overigens meer vocht, waardoor je van kuilgras meer moet voeren.

 

Hoeveel hooi spaar ik uit doordat ik de HooiToy gebruik?

Dit loop snel op, tot circa 10% minder hooi. Dankzij de slimme constructie eet het paard elke spriet hooi en er blijft geen hooi achter op de grond. Op die manier verdiend u de HooiToy binnen een jaar terug. Bij gebruik door twee paarden zelfs binnen zes maanden!

 

Wat moet ik doen wanneer mijn paard voor het eerst de HooiToy gaat gebruiken?

Dit is een belangrijk moment, het paard moet immers door hebben dat hij op een andere manier hooi krijgt. Vaak gaat dat vanzelf goed: het paard krijgt geen hooi meer op de gebruikelijke plek en komt hierdoor vanzelf terecht bij de HooiToy.

Mocht het minder makkelijk gaan, vul dan de HooiToy aan met lekkernijen zoals appels of wortels. Een andere optie is de hooi-toevoer aan de onderkant van de HooiToy zo ver mogelijk open te zetten gedurende de gewenningsperiode, het voer gaat er dan makkelijk uit.

 

Is de HooiToy makkelijk te vullen?

In vergelijking met de meeste andere slowfeeders is de HooiToy heel makkelijk en snel te vullen! Dit komt door het deksel, die makkelijk te openen is, waardoor er een ruime opening ontstaat waar het hooi ingedaan kan worden.

 

Kan er naast hooi ook kuil of voordroog in de HooiToy?

Beide ruwvoer-soorten kunnen in het systeem.

 

Ik heb meerderde paarden, hoeveel HooiToy's heb ik nodig?

Als ze in één ruimte staan, kunnen maximaal 2 tot 3 paarden van één HooiToy gebruik maken. Wanneer er is sprake van dominantie in de groep, dan heeft u meer HooiToy's nodig, Neem contact met ons op voor een concreet advies.

 

Bovenstaand een afbeelding die laat zien dat dankzij de grote opening aan de bovenkant de HooiToy makkelijk en snel te vullen is.

Is de HooiToy veilig?

Tijdens de ontwikkelingen van de HooiToy is stond was veiligheid van het product naast effectiviteit en gebruiksgemak altijd één van de belangrijkste waarden, daarom is de HooiToy wellicht de veiligste slowfeeder in de markt.

 

De HooiToy is een veilig product, het product is ontwikkeld op basis van jaren lange praktijkervaring. 

  • Het materiaal is sterk, maar toch buigzaam en versplintert niet en laat zich ook niet beïnvloeden door weersinvloeden (extreme hitten of ijzige koude.
  • De openingen zijn van zo'n formaat dat het vrijwel onmogelijk is dat het paard er in vast kan komen te zitten.
  • Het gebruikte en montagemateriaal is aan de buitenkant altijd glad en vlak afgewerkt.
  • Bovendien is het zo dat bet gebruikte kunststof geschikt is verklaard voor de voedingsmiddelen industrie.

 

Bekijk de bovenstaande film (14 seconden), de ophanging kan op de standaard manier zoals ook vermeld in de bijgeleverde handleiding, er is ook een ophanging mogelijk die maximale veiligheid biedt.

Hoe lang gaat een HooiToy mee?

In de praktijk mag je er vanuit gaan dat een HooiToy met gemak 6 tot 10 jaar meegaat!

De HooiToy heeft in vergelijking met andere slowfeeders dus een extreem lange levensduur!

 

Niet kapot te krijgen!

Hoe lomp er ook mee omgegaan wordt, het product zal niet zomaar kapot gaan, er zijn HooiToys die overreden zijn door een trekker, maar nog steeds in leven zijn ;-)!

Uit onderzoek blijkt dat 90% van de HooiToy's na vier jaar nog in zeer goede staat zijn en helemaal naar wens functioneren.

Bovenstaand een afbeelding van een HooiToy die de flexibiliteit van het materiaal laat zien: niet kapot te krijgen!

Waarom is de HooiToy gepatenteerd?

De HooiToy is in zijn huidige vorm een beschermd product, een kopie (of namaak) van de HooiToy mag dus ook niet door andere verkocht worden. Dit is gedaan omdat er heel veel tijd, geld en moeite is investeert in de ontwikkeling van het product en we het belangrijk vinden dat we de de kwaliteit van het product ook in de toekomst kunnen blijven garanderen en kunnen voorzien van goede en betrouwbare service.

 

Alleen de originele HooiToy...

Alleen de originele HooiToy is gemaakt van de extreem sterke, onbreekbare splintervrije materialen die op een veilige manier zijn afgewerkt, het is bovendien de enige slowfeeder die is uitgerust met de unieke verstelbare lamel-bodem waardoor het systeem afhankelijk van uw paard kan worden ingesteld. 

 

 

Onze facturen zijn vrijgesteld van OB o.g.v. artikel 25 Wet OB